Pixel Resim Nasıl Çizilir


Üsteki 2d oyunların toprak altyapısı, şimdi size bunların yapım aşamasını anlatacağım.

Öncelikle alttaki çimenli toprağı yapımıyla başlamamız gerekiyor. Çünkü ilk katmanımız.


Üsteki toprağın çizimine öncelikle yeşilliği çizmekle başlamalısınız. Daha kolay çekebilmeniz için. Ondan sonra toprağı kahverenginin üç veya dört tane renk tonunu seçip onları kafanızda oluşturduğunuz tasarıma göre nokta nokta koymaya başlıyorsunuz.

İlk katmanı bitirdikten sonra ise ikinci katmanımız olan toprağı yapımına başlıyoruz.


Üsteki ikinci katmanı mızın toprağı. Bu toprağa en alttan başlamanızı tavsiye ederim. Daha kolay çizebilirsiniz o şekilde. Şimdi yapımını anlatmaya başlayalım.

Öncelikle tekrardan üsteki toprağımız gibi kendimize özgü kahverenginin renk tonlarından beş veya altı tane seçiyoruz. Ondan sonra renklerimizi hazırladıktan sonra ise alttan toprağımızı yapmaya başlıyoruz. Bir tanede beyaz tonu seçmemiz gerekir size önerim gri ye yakın tonları seçmeniz. Alttan başlayıp açık ve kapalı tonlarla üsttekine benzer çizdikten sonra birinci katmandaki gibi çimen çizdiğimiz yere çimen değilde iki toprağı birbirine bağlayacak kökleri çiziyoruz. 

Yukarıdakine benzetebilirsiniz. Tamamen bittikten sonra ise ilk gör seldeki gibi toprakları dizmeye başlıyoruz.

Ancak burada önemli kısım var birinci ve ikinci toprakları kopyalamış gibi gözükmesin diye mesela ; 

Beş er tane koyacaksanız alt ve üste her toprağı değiştirmeniz gerekir yani farklı noktalamalar yapmanız gerekir ki toprağı kopyala yapıştır yapmış gibi gözükmeyin.

Son olarak da en üsteki fotoğrafta  ki  gibi yanlara sağlı sollu rampalar çizmek, onuda çok basit şekilde çimen için uygun yeşil tonu seçip çapraz şekilde çizmek. Bizden bu kadar geri kalan sizin hayal gücünüz...





Yorum Gönder

0 Yorumlar