Control Oynanış İnceleme

Tekrardan merhabalar oyun sevenler, bugün control hakkında konuşacağız. Bir oyunu oynarken oynadığınız her dakikada neler oluyor, ne yapıyorum ben gibi kendinize sorular sordunuz mu?

Peki oyunu bitirdiniz. Oyunu oynarken eğlenip çok zevk alsanız bile 'ben ne oynadım şimdi ya' sorusu geldi mi aklınıza. Eğer hayırsa cevabını, Control bunların hepsini sor durabilecek hem aksiyon hemde macera TPS türünden bir oyun.

Max Payne, Alan wake ve Quantum break gibi oyunların yapımcısı olan Remedy firmasının 27 Ağustos 2019 yılında Pc, Ps4 ve Xbox one için çıkarmış olduğu, oynanışı ile kalplerimizi, hikayesi ile beyinleri yakan Control oyununun incelemesini yapacağız.

Oynanış ile ilgili detaylara geçmeden önce şuan bile kafamızda soru işaretlerinin dolaşmasını sağlayan hikayesinden bahsedelim. Oyunun hikayesini en açık şekilde anlatırsak Ana karakterimiz Jesse Feden'in kardeşini aramak için Paranormal olayları araştıran ''FBC'' uzun adıyla 'Federal Kontrol Bürosu' na gitmesiyle başlıyor. 

Kardeşini bulmak için Federal Kontrol Bürosu direktörünün odasına gittiğinde direktörün yerinde bir silah ile intihar ettiğini görür. Meraklı Jesse'de silaha bakmak için eline aldığı anda 'FBC' direktörü olur. Direktör olduğu anda hem his adlı varlıklar tarafından istila edilen 'FBC' bürosunu kurtarmaya hemde kardeşini bulmaya başlıyor. 

Bir sürü ara sahne izlememize, bir dünya not okumamıza rağmen oyun bittiğinde kafamıza takılan sorular ve hikayede cevapsız kalan yerler var. Hikaye anlatımında bencil gibi davranan oyunlardan biri Control. 

Tüm bilinmezliklere rağmen oyunun atmosferi bizlere bu bilinmezliği esrarengiz bir olay olduğunu hissettiriyor. Buda bize oyunun içinde kalmamızı, merak ve tedirginlik hissini sağlıyor. Galiba hikayeyi direk yüzümüze göstererek oynatsalardı bu duyguyu yaşayamazdık ama yinede firmanın hikayeyi sunuşunda bazı aksaklıklar var olması değiştirilemez. 

Hikayeyi bir kenara bırakırsak eğer bu oyun sizlere inanılmaz bir oynanış hissi yaşatacağına eminiz. Oyunda çok sayıda özel yeteneğimiz mevcut. Bu yeteneklerimizi ilerledikçe de geliştirebiliyoruz. Özellikler arasında çevredeki eşyaları düşmanlara fırlatma, düşmanları belli bir süre kendi etrafımıza toplama ve kalkan toplama gibi yetenekler mevcut. Bu yeteneklerin çoğunu ana hikayede ilerledikçe açıyoruz. Çoğu dememizin sebebi yeteneklerden bazılarını yan görevler sayesinde açmamız .

Remedy Firması yan görevleri yaptıranın en iyi yolunu bulmuş gibi gözüküyor. Tabi bu yan görevleri yapmak zorunda değilsiniz ancak doj atma ve kalkan kullanma gibi özellikleri almak istiyorsanız mecbur yapacaksınız. 

Yan görevlerin dizaynı ve hikayesi gerçekten güzel ve kuvvetli ona laf yok. Ama karakterin gelişimine büyük bir etki edecek bu olayı niye yan göreve koydular, oda hala akıllarda soru. 

Evet oyun severler yakın zamanda görüşmek üzere hoş çakalın...



Yorum Gönder

0 Yorumlar