Microsoft 45. Yaşına Girdi

Microsoft 45. Yaşına Girdi


ABD merkezli Dünya devi şirket olan Microsoft bu gün 45. yaşına girdi. Windows gibi büyük başarılara imza atan şirket değeri 1 trilyon doları aşmıştır. Microsoft, 4 Nisan 1975'te Paul Allen ile Bill Gates tarafından kuruldu.


Microsoft yan kuruluşların bazıları:

Windows: Microsoft Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft şirketinin geliştirdiği dünyada en çok kullanılan bir işletim sistemi ailesidir.

Kuruluş tarihi: 1985

Skype: Skype, İnternet üzerinden iletişim ve telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan bir yazılımdır. VoIP teknolojisini kullanır.

Kuruluş tarihi: 2003

GitHup: GitHub, sürüm kontrol sistemi olarak Git kullanan yazılım geliştirme projeleri için web tabanlı bir depolama servisidir.

Kuruluş tarihi: 2008

Xbox: Microsoft tarafından oluşturulan ve sahip olunan bir Xbox kumandası ve video oyunu markasıdır. Sırasıyla altıncı nesil video oyunu konsollarıyedinci nesil video oyunu konsolları ve sekizinci nesil video oyunu konsollarında çıkan üç video oyunu konsolu ile Microsoft tarafından geliştirilen bir dizi video oyun konsolunu temsil ediyor

Kuruluş tarihi: 2001

LinkedIn: LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformudur. 

Kuruluş tarihi: 2002










Yorum Gönder

0 Yorumlar