Samsung Galaxy M51 Telefon İnceleme


 Bugün Samsung Galaxy M51 hakkında bilgiler vereceğiz, hazırsanız başlayalım. 

Öncelikle söylemek istediğimiz ilk şey şuan hakkında konuştuğumuz cihaz bataryası asla ama asla bitmeyen bir cihaz. Kısaca özetlemek gerekirse Power Bank'in üstüne dokunmatik ekran koymuşlar, arka ve öne kameraları alın size telefon diye vermişler. Abartmayın ne kadar olabilir diyenler için 7.000 mAh gücünde bir bataryası mevcut. 

Bataryasından sonra fiyatına gelelim çünkü oda çok önemli. Bu kadar uzun şarjı giden telefon çok pahalıdır, nasıl alacağız diyebilirsiniz ancak telefonun piyasa değeri 3800 Türk Lirası. Tabi şu anlık sadece ön satışta. Ekim ayının sonuna doğru tüm telefoncularda bulunabilir. 

Tasarımından bahsedecek olursak çoğu Samsung telefondan aşina olduğumuz bir tasarım mevcut. Telefon biraz kalın tabi kalınlığına göre ağırlığı da var yaklaşık 230 gram. Arka kısmı plastik. Çoğu yeni nesil telefonlarda cam ancak bu telefonda plastik bize göre plastik olması bir nevi daha iyi oluyor. Telefonu düşürüp kırdığınızda cam olursa maliyeti size daha fazla olur ama plastik kırılsa da uygun fiyata alınabilmekte. 


Telefonun parmak izi okuyucusu yan tarafında. Ses açma/kısma tuşunun hemen altında bulunmakta. Bana göre telefonun parmak izi okuyucusu ya ekrana gömülü yada yan tarafta olacak. O şekilde daha kolay açılabiliyor. Arka tarafta olması da kötü değil elbet ama en iyisi yan ile ekran içine gömülü. Tabi ki bu şahsi bir fikir. 

Sol yan üste SİM kartı kızağı, alt tarafımızda ise TYPE-C girişi ve 3.5mm bir jack girişi bizi karşılıyor. Bu zamanda kaliteli bir Bluetooth kulaklık almak hele pandemi zamanı  biraz tuzlu olabiliyor. Benimde en çok kullandığım kablolu kulaklıklar çünkü kaliteli, çok iyi ses vereni bile 100 ila 150 lira arasında bulunabiliyor. 9.5mm kalınlığa sahip.

Ekrana gelecek olursak 6.7 inç büyüklüğünde 1080x2340 çözünürlüğe sahip Super Amoled Plus ekran. Ekranda damla çentik değil derin çentik kullanılmış. 

Telefonun işlemcisi Snapdragon 730G işlemcisi kullanılmış. İki çekirdek 2.2 GHz hızda çalışıyorken geri kalan 6 çekirdek 1.8 GHz hızda çalışmakta. 

Kameralar hakkında konuşacak olursak 4 arkada ve 1 tane önde olmak üzere toplam 5 kamera mevcut. Ana kameramız 64MP F/1.8 diyaframa sahip.  

Geriye kalan kameralardan geniş açılı kamera 12 megapixel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram değerine sahip, makro kamera 5 ve son kamera olan derinlik algılayıcısı kamera da 5 megapixel çözünürlüğe ve f/2.4 diyafram değerine sahipler. Ön kamera ise 32 megapixel çözünürlüğünde, f/2.0 diyaframa sahip bir kamera ile satışa çıkıyor. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar