Horizon Zero Dawn Oyun İnceleme

Merhaba oyun severler bugün 7 Ağustos tarihinde çıkan 'Horizon Zero Dawn' hakkında konuşacağız

Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanan aksiyon-macera ve RGP türünde olan Horizon Zero Dawn oyunu karşımızda.  28 Şubat 2017 tarihinde PlayStation 4 için çıkış yapan Horizon,  7 ağustos 2020 tarihinde büyük bir sürpriz yaparak bilgisayara çıkış yaptı.

Daha öncede bilgisayara port edilen PlayStation oyunları olmuştu ama bizzat Sony’nin bünyesinde bulunan bir oyunun hem de böylesine 3A olan bir oyunun beklenmedik şekilde bilgisayara gelmesi tüm oyuncuları şaşırttı ama bir yandan da sevindirdi.

Çıktığı ilk gün itibariyle ciddi teknik sorunlar yaşamasına ve çökmelerden dolayı oynanamaz durumda olmasına  rağmen geliştirici firma Guerrilla Games tüm süreci yakından takip etiklerini ve en yakın zamanda yapacakları güncellemeler ile bu sorunları ortadan kaldıracaklarını belirtti. Hatta yakın zamanda ilk güncelleme yayınlandı.

Biraz hikaye hakkında konuşalım

Zaman dilimi olarak 31. yüzyıl yani kıyamet sonrası bir dünyada makineler dünyayı ele geçirmiş. İnsanlar kabileler halinde yaşayan topluluklar haline gelmiş. Makineler dünyaya hakim olsada insanlar ile aralarında bir sorun olmamış. Ancak biri makineleri insanlara düşman yapana kadar.

Bu kişi sayesinde makineler daha ölümcül ve saldırgan hale gelmiş. Kahramanımız Eloy da böyle coğrafyada dünyaya geliyor. Nora kabilesinden Rust tarafından evlatlık edinip büyütülen biri Eloy. Nora kabilesinin gerçek bir üyesi olmadığından, Nora kabilesinin bir üyesi olmak için Prowling adlı yarışmaya katılıp kendisini diğerlerine karşı ispatlaması gerekir.

Yarışmayı kazanmasına rağmen her şey istediği gibi olmuyor. Tüm yaşananlardan sonra Eloy gerçek geçmişini öğrenmek için bu zorlayıcı topraklarda hemde az sayıda insanla devasa boyutta olan robotik yaratıklar ile mücadele etmeye başlar. 

Çoğu yönden iyi olan Horizon Zero Dawn en iddialı olduğu alan oynayış çeşitliliği ile oyunun kalitesi olabilir. 

Eloy etrafındaki düşmanları etkisiz hale getirmek için birden fazla yöntem ve silah kullanabilir. Bunlar; 

Tripcaster ile tuzaklar kullanarak çeşitli oklar ile hedef doğrudan saldırılabilir ken, mızrak ile de yakından veya uzaktan saldırı yapabilirsiniz. Hayatta kalma oyunu olduğu için her türlü eşya büyük öneme sahip. Topladığınız eşyalar sayesinde eşyalarınızı daha gelişmiş seviyeye getirebilirsiniz. Bunlara ek olarak oyunda üç ana kategoride yetenek ağacı bulunmakta. Bunlar gizlilik, dövüş ve toplayıcılık olarak üç ana sekmeye ayrılmıştır. Geliştirdiğimiz her bir yetenek ile karakterimiz güçleniyor ve daha etkin bir yapıya da sahip olmuş oluyor. 

Oyunda zaman döngüsü ile farklı iklimlerde bulunuyor. Bu zaman döngüsü oyuna çok iyi bir atmosfer katıyor. 

Oyun içinde keşfettiğiniz kamplara giderek oyunu kayıt edebilir yada hızlı seyahat kullanabilirsiniz. Oyun açık dünya olduğundan dolayı sadece ana hikaye değil yan görevlerde mevcut durumda. Bu yan görevler arasında malzeme toplama, yardıma muhtaç insanlara yardım etme, haydutluk yapan kampları ele geçirme ve büyük robotik düşmanları yok etme gibi şeyler içermekte. Oyunun grafiğinden bahsetmeye gerek yok çünkü yeni oyunların hepsi neredeyse iyi bir grafiğe sahip olarak çıkarılmakta. Ama oyunun atmosferinden fazlaca bahsedebiliriz çünkü bu oyunun atmosferi kaliteli tasarlanmış. Oynayanlara farklı bir dünyada olduğunu en ince detayına kadar hissettiriyor. Buda oyunun içine girmemizi kolaylaştırıyor. Birde bunun yanında bu temalarda ve atmosferde oyun çok olmadığından rakiplerinden bir kaç adım daha önce olmayı hak ediyor. 

Bu oyunun bütçesine ayrılan para ise tamı tamına 45 Milyon Euro yanlış değil kırk beş milyon euro. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar