Apple Watch Series 6, Apple Watch SE ve yeni iPad air hakkında bilgiler

Teknoloji devlerinden Apple dün akşam düzenlediği etkinlik ile yeni cihazlarının tanıtımını yaptı. Apple Watch Series 6, Apple Watch SE ve yeni iPad  tanıtımı yapılırken tüm gözlerin merakla beklediği iPhone 12 tanıtımı yapılmadı. Şimdi sırayla ürünlerin özelliklerinden ve fiyatından bahsedelim..


Apple Watch Series 6


Kanın oksijen düzeyini ölçme

Kanınızdaki oksijen düzeyi, genel zindeliğimiz için önemli bir ölçümdür. Vücudunuzun oksijeni ne kadar iyi absorbe ettiğini ve vücudunuza dağılan oksijen miktarının ne kadar olduğunu anlamamızı sağlar. Apple markasının Watch Series 6'da yer alan inanılmaz  yeni gelen sensör ve uygulaması, dilediğiniz an kanınızdaki oksijen düzeyini ölçmemizi sağlarken arka planda çalıştırılarak gün boyu ölçmeye devam etmekte.


Kırmızı,yeşil ve kızılötesi LED'ler, bileğinizde bulunan kan damarlarına ışık gönderiyor ve foto diyotlar da geri yasıma yapan ışık miktarını ölçüyor. Bundan sonra ise gelişmiş algoritmalar sayesinde kanın rengine bakarak içinde olan oksijen miktarını belirliyor ve bizlere gösteriyor.


EKG Özelliği

Öncelikle bilmeyenler için EKG'nin ne olduğundan bahsedelim.

EKG: Elektrokardiyografi, kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi. Bu kayıt ile elde edilen grafiğe Elektrokardiyogram, kullanılan alete de Elektrokardiyograf denir.

Apple watch 6 da bulunan EKG özelliği sayesinde tek derivasyonlu  Elektrokardiyografi'ye yakın şekilde sonuç verebiliyor. Apple markasının ürettiği giyinebilir cihaz teknoloji alanında rakiplerini ezip geçmiş durumda. Çünkü sağlık açısından katkısı aşırı büyük, mesela her hangi bir göğüs sıkışması veya kalp sıkışması yaşadığınızda size ölçüm yapıyor ve sonuçlarınızı hemen gösteriyor. Apple Watch da bulunan her hangi bir hayati risk olduğunda yani ani darbeler, bir anda değerlerinizin düşmesi halinde otomatik şekilde sağlık birimlerine haber verebiliyor. Şimdi nasıl yaptığını söyleyelim.

Digital Crown'daki ve kristal arka yüzdeki yerleşik elektrotlar EKG uygulaması ile beraber çalışarak kalbinizden gelen elektrik sinyallerini okuyor. EKG dalga formunu görmek için parmağınızı yaklaşık olarak 30 saniye boyunca Digital Crown'un üzerinde tutmanız yeterli olacaktır.

Fiyatları ise şunlar; Apple Watch Series 6 cihazının başlangıç düzeyindeki fiyatı 3.799 Türk Lirası, daha uygun fiyatlı çıkan Apple Watch SE ise 2.699 Türk Lirası ile satışa çıkarıldı. Peki SE niye daha ucuz derseniz bazı özelliklerden kısıldı. EKG ve kandaki oksijen basıncı ölçme bunlara dahil.


Yeni Nesil iPad Air

Yeni gelen A14 Bionic çip sayesinde iPad Air ile 4K görüntü kaliteli video  çekimleri doğrudan iPad Air cihazında  düzenlenebiliyor. Dinamik fırçalar ve hafif gölgeler kullanarak  Apple Pencil ile resim ve illüstrasyonlar yapılabiliyor. Bildiğiniz bilgisayardan adobe sayesinde yapılan illüstrasyon daha kolay şekilde tabletin izden yapabiliyorsunuz. Normal kağıda çiziyormuş gibi kalemle yaptığınızdan, tasarımcılara göre diyebiliriz.

A14 Bionic çip sayesinde gelişmiş grafik teknolojisini ile yapay öğrenme performansını kullanarak, yaratıcılıkta yeni bir dünyanın kapılarını açmanıza yardımcı oluyor. Müzik yapmak, fotoğraf düzenleme ve daha da  fazlası için akıl almaz fırsatlar sunmakta. 

Fiyatı ise 8399 Türk Lirası. 

    







Yorum Gönder

0 Yorumlar