24 Eylül Depremler(İstanbul 4.3 Deprem) Son Dakika


Son dakika İstanbul da deprem oldu. Kandilli  Rasathanesinin verilerine göre 4.3 büyüklüğünde gerçekleşti...


Kandilli Rasathanesinin verilerine göre İstanbul da 4.3 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Marmara bölgesinde olan yerin 12 kilometre altında gerçekleşen deprem, binaların üst katında yoğun bir şekilde hissedildi. İstanbul Valiliğinin deprem sonrasında yaptığı açıklamada, ''AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmara Ereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun.'' denildi. 


Depremden sonra HABERTÜRK programının canlı yayınına katılan Klimik Derneği Genel Sekreteri PROF. DR. ÖNDER ERGÖNÜL konuşma yaptı ve derneğin deprem ile ilgili açıklamalarını söyledi. 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklama:

''1912’de kırılan bir fay hattımız var Ereğli açıklarında o daha sonra gelip Silivri çukurundan kuzeye doğru geçen yıl 5.7 ve 4.7’lik depremleri yaratan fay hattı var. Bu Silivri hattına doğru giden fay hattı üzerinde oldu. Bir çok kolları var o kollar üzerinde olan 4’lük bir deprem aşağı yukarı 3-4 kilometrekarelik bir yüzeyin birkaç santim oynaması ama bu sistem tek bir fay üzerinde değil dağılmış olduğu için sürekli böyle depremler yaratabilir. Detayı bu.

Bu ana fay üzerinde bir etki yapar tezini etkileyecek bir veri yok 1912’den beri yüzlerce olan depremlerden birisi. Bizim için tehlikeli Kumburgaz fayı 40 kilometre dediğimiz onun üzerinde olan bir hareket yok. Bu İstanbullular için Kumburgaz fayı üzerinde olsaydı riskli görülebilirdi. Ama Tekirdağ Silivri taraflarında Ereğli açıklarında olan bir fay bu fay stres yüklü bir fay değil sürekli enerjisini boşaltan bir fay hattı. Bu fay devamlı hareket ettiği için sürekli 4 büyüklüğünde depremler yaratabiliyor'' dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar