Telegram görüntülü özelliği Apple kullanıcılarından önce Android kullanıcıları görücek

Telegram (yazılım) - Vikipedi



Telegram bir süredir görüntülü konuşma özelliği için bir güncelleme yapmakta. İlk olarak Apple kullanıcılarına gelmesi  beklenen bu özelliği ilk olarak Android kullanıcıları kullanacak.

Telegram'a yeni gelecek olan görüntülü konuşma  özelliği Apple kullanıcıları için gecikecek

Apple bu kriptolu görüntülü arama için denetlemelerine bütün hızıyla  devam ediyor. Genelde  Telegram güncellemesi öncelikle Apple platformu için yayınlanıyor. Telegram bu amaçla öncelikli olarak güncellemenin ddnetlenmesi için Apple’a başvurmuştu.

Android, yapılan güncelleme başvurusunu onay verdi ancak Apple halen bu büyük güncellemeyi denetlemeye devam ediyor. Android'in onay sonrası yakın bir zamanda Apple tarafında da görüntülü konuşma özelliği için onay verilmesi bekleniyor.

Telegram yeni gelecek güncellemesi, şu an için görüntülü konuşma  arama desteği ile karşımıza gelecek. Telegramın en büyük rakibi WhatsApp’tan  farkı ise  görüşmelerin kriptolu olacak olması. Bilindiği üzere, Telegram bire bir yada grupla yaptığınız mesajlaşmaların üçüncü kişiler tarafından görülmesini engelleyecek bir kriptolu  yapıya sahip.

Özellikle zorlu korona virüs zamanında  çok fazla tercih edilen  Telegram, toplu görüntülü konuşma için de geliştirmeler yaptığı düşünülmekte. Ancak şu an için bu süreç  hakkında Telegramdan açıklama yapılmadı. 

Dünyada 400 milyondan fazla kullanıcısı olan Telegram , Dünyada  en çok kullanılan 10 mesajleşma uygulamaları arasında bulunmakta.






Yorum Gönder

0 Yorumlar