Microsoft Flight Simulator İlk Bakış(inceleme)

Okuyanları ayaklarını yerden kesecek oyunumuz Microsoft Flight Simulator. Asobo Studio tarafından geliştirilen Microsoft'un en son çıkardığı Flight Simulator 2020. Bu yazı ile oyunlara olan düşmanlığınız varsa onu kaldırmaya kararlıyız. Şimdi oyunumuzu incelemeye geçelim.

Uzun zamandır bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada bu oyunu illa görmüşsünüzdür. Normalde simülasyon oyunlarına çoğu kişi yaklaşmaz. Nedenlerinden biri ise gündemde olan oyunların popüler olmasından da kaynaklı ve simülasyon oyunlarının kendi seven oyuncuları olduğu için  yeni oynamak isteyen oyuncuların bulması hali ile zorlaşıyor.

Biraz araştırıp oyunu oynama imkanı bulursanız oyunun gerçekçi ve keyif verici grafiği sayesinde oyunu oynarken içine düşebilirsiniz. Bir kereye mahsus oynasanız bile herkesin böyle güzel grafiklere sahip ve güzel altyapısı olan bu oyunu oynamayı seveceğinizi umuyorum.


Henüz geliştirilmekte olan oyun Flight Simulator X'in halefi durumda. Bu arada halefi bilmeyenler için''bir işten, bir görevden ayrılan birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse'' anlamına gelmektedir.

Yada kısacası onun yerini alabilecek gibi duruyor şu anlık. Halefimizin en büyük özelliği ise şuan yaşadığımız tüm dünyayı içinde bulundurmaktadır. 


Bing Maps google Maps in Microsoft olanı. Microsoft azure programı ve Bing Maps'in haritasının üzerinde gördüğünüz her noktayı yani bina, köprü, dağ, tepe, ağaç, köprü ve benzeri tüm 3 boyutlu hale getirilmesi ile yapıldı. Bildiğiniz tüm dünya gerçekten bir oyunun haritası oldu. Şimdiye kadar yapılmış tüm açık dünya oyunlarını arkasında bıraktı diyebiliriz. 
İnanılmaz bir çalışma ve emek ile yapılmış bir oyun bu. Beğenmeseniz bile bu kadar büyük bir çalışma için bile beğeniyi hak ediyorlar bizce. Oyun inanılmaz yenilikler ile gelmekte. Microsoft bildiğiniz tüm emeklerinin ve imkanlarını bu oyun için harcıyor.

Oyun içinde zaman döngüsü olacak bu ne demek oluyor derseniz Gece-Gündüz kavramı olacak demek. Oynayan kişi uçakta seyahat ederken zamanda aynı şekilde dünya gibi akıp gidecek. Aynı şekilde iklim olayları da oyunda olacak. Bir örnek verecek olursak İstanbul ile Antalya arasında yolculuk yaparken gidişat üstünde bulunan bir şehirde yağmur yağıyorsa sizde de yağmur yağacak. Yani oyun içinde bir şehir üstünde yağmura yakalandınız diyelim bunu güzel ama basit bir detay olarak düşünebilirsiniz ancak o an oradan siz geçerken yağmur yağıyorsa gerçek hayat tada yağmur yağıyor demektir. Dünyada ki tüm meteorolojik verileri oyuna işliyorlar. Bu demek oluyor ki oyun içinde bulunan verilerin neredeyse yüzde 
99'u gerçek dünyada da oluyor.

Buda oyuna diğer simülasyon oyunundan farklı yapan en büyük özellik. Gökyüzünde gerçekleşen hava durumları uçağın seyrine olumlu yada olumsuz etkilerde yaratabilecek.
Uçarken yerde gördüğünüz yollarda giden araçlar, ağaçlar hatta yaprakları, suyun akış yönü, otların görüntüsünün gerçekliğini her an olsun hissedilecek. 
2 Milyondan fazla yerleşim yeri ve 40.000 binden fazla hava alanını içinde bulunduruyor olacak. dünyada bulunun hava alanının yaklaşık 50.000 bin olduğunu söylersek bu söylediğimiz sayının ne kadar büyük olduğunu görmüş olursunuz. Özellik le 80 tane uluslar arası hava limanının çiziminin en ince detayına kadar yapılacağı söylenmekte. İstanbul hava limanı bunların içinde olduğundan Türk simülasyon  oyuncuların heyecanlandığını buradan hissedebiliyorum.


İlerleyen zamanlarda tüm Dünyadaki hava limanları oyuna entegre edilecek. Böyle detaylarla oyuncuları fazlasıyla heyecanlandırmayı bence başardılar. Oyun içindeki hava trafiğini görebileceğiz ve hatta uçarken yanından geçebileceksiniz. Yani oyun içinde uçarken o anda dünyada gerçekleşen hava trafiğini de oyuna koyacaklar ki bu çok havalı bir şey.

Sistem gereksiniminden bahsetmek gerekir. çoğu kişinin söylediğine göre çoğu kişi bu oyunu oynayamayacak hatta kaliteli şekilde izleyemeyecek dedi ancak Microsoft'un yaptığı kaliteli optimizasyon  sayesinde herkes oynayabilecek.

Şimdi oyunun sistem gereksiniminden bahsedecek olursak: 
En düşük sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi Windows 10 sürüm 18362.0 veya daha üstü
İşlemci Intel i5-4460 | AMD Ryzen 3 1200
Grafikler NVIDIA GTX 770 | AMD Radeon RX 570
Bellek 8 GB RAM
VRAM 2 GB
Depolama Alanı 127 GB
DirectX DirectX 11
Tabi ki bu sistemle en fazla düşük kalitede oynayabilirsiniz. oyunun önerdiği sistem kartı ise RTX 2080 SUPER. Ancak orta ayarlarda GTX 970 iş görür. 
Oyunu oynarken bir filim sahnesi mi yada gerçekten oyun sahnesi mi ayırt etmek biraz zorlayıcı. Microsoft'un yapmış olduğu bu simülasyon oyunu tüm simülasyon oyunlarının babası olacak gibi. 
Ortalamanın üstünde bir bilgisayarınız olsa bile tüm grafiklerden performans  almak için güçlü bir internet geniş bant alanına ihtiyacınız olacak. Yani hem iyi bilgisayar hemde iyi internet şart. Oyun 150 gb üstü olduğu için yer olması da önemli. Duyduğumuza göre oyun bölümleri geçtikçe o bölümlerle ilgili verileri otomatik silecekmiş yani depolamada tasarruflu davranacak gibi duruyor.
İyi Günler...







Yorum Gönder

0 Yorumlar