MEB Asistan uygulaması hakkında bilgiler!!!




Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB Asistan uygulamasını tanıttı ve özelliklerini açıkladı. Öğrenci ve öğretmenlerin soruları için geliştirilen bu sistem, yapay zekası sayesinde öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevaplayacak.

Sorulan soruları anında yanıtlaması amaçlandığı söylenirken, doğru cevabın da kolay ve hızlı şekilde kullanıcılara aktarılacağı söylendi. Ayrıca özellikler kısmında makine öğrenmesi, doğal dil işleme gibi özelliklerde bahsedildi. Yani yapay zeka sorduğunuz soruya cevabını bilmese dahi tüm sorulan soruları sisteme işliyor sonra ise onların cevaplarını aklında tutuyor.

Makine öğrenmesi ile doğal dil işleme nedir onları söyleyelim

Doğal Dil İşleme, yaygın olarak NLP olarak bilinen yapay zeka ve dil bilim alt kategorisidir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca gibi doğal dillerin işlenmesi ve kullanılması amacı ile araştırma yapan bilim dalıdır.

Makine öğrenimi, bilgisayarların algılayıcı verisi ya da veritabanları gibi veri türlerine dayalı öğrenimini olanaklı kılan algoritmaların tasarım ve geliştirme süreçlerini konu edinen bir bilim dalıdır.

MEB Asistanın işlevleri 

Yapay zeka destekli sistem 7/24 öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına ulaşması sağlayacak. İlaveten kamu kurumlarında ilk kez yapay zeka tabanlı sanal sistemi de  MEB kurmuş oldu. Şu ana kadar 500 bin kullanıcı ve konuşma olduğu söylenirken, teknoloji dalındaki bütün çalışmaların eğitim öğretim hayatıyla süreceğini belirtildi.

Dünyanın pandemi döneminde olduğunu belirten Bakan, ayrıca pandemi döneminde  MEB tarafından verilen uzaktan eğitime  öğrenci ve öğretmenlerin hızlı ve sürekli uyumluluk sağladığını belirtilirken, dijitalleşme adımlarının kısa sürede yapıldığını belirtti. 5-10 yıllık sürelerde atılabilecek adımların, 5-10 ay içinde atılmasının kararlarının alındığı söyledi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar