Mafia 1 Remake Oynayış İnceleme

Merhabalar oyun sevenler, 2K firması mafia serisini trilogy olarak çıkarmış, Mafia 2 ve Mafia 3'ü remaster, Mafia 1 için ise geniş çaplı bir remake geleceğinin haberini önceden vermişti.Bu verdikleri haber oyun dünyasında büyük bir ses getirmeyi başarmıştı ancak bu ses mafia 2 ve mafia 3'ün remaster versiyonlarında problemler oluşmasıyla yerinin büyük bir endişeye bıraktı.

Şöyle bir şey var ki mevcut olarak bulunan oyunlarını remaster yapamayan Hangar 13 herkesin küçüklüğünde oynadığı ve çok sevdiği Mafia 1'i remaster yapabilecekti. 

Mafia 1 ile ilgili  15 dakikalık ilk oynayış videosu 22 Temmuz günü yayınlandı ancak o güne kadar çoğu kişi kötü olmasından korkuyordu. Oyun yapımcılarının söylediğine göre Mafia 1'in büyük bir açık dünyaya sahip olacağı ve ilk oyundaki oynayışı kaybetmeyeceğini hatta daha çok canlı hale getireceklerini söylemişlerdi ve göründüğü üzere bunu yapmışlar gibi duruyor.

Animasyonların üzerinde fazlasıyla durulmuş ve kontrol ettiğimiz karakterlerin diğer karakterlerin animasyon çeşitliliği ile beraber içinde bulunduğumuz çevrenin animasyon çeşitliliği gayet başarılı duruyor.

Grafiklerine laf söylenemez. Aslında Mafia 3'ün remaster da yaptığı hatadan sonra Mafia 1 için kafaları karıştıran bir düşünce vardı ancak öyle bir şeyin kesinlikle olmadığını söyleyebilirim. Günümüzde zaten çoğu oyunda grafik olarak belli bir kalitede olduğu düşünüldüğünde her yeni oyun gibi iyi grafiklere sahip.

Çoğumuzun bildiği gibi Mafia 1,  18 yıllık bir oyun. Az kalsın tarihi eser olacak şekil haline gelmiş durumda. Bu kadar eski bir oyunu oynayış tarzını günümüze uygun bir şekilde tasarlamak, hemde ilk oyunda oyuncuya hissettirdikleri enerjiyi yakalamak, gerçekten çok zor bir iş yükü demektir.


Yeni çıkacak Mafia 1 oyununun videosunu izledikten sonra 18 yıl önceye kadar gidebilirsiniz. 2002 yılında piyasaya çıkan Mafia oyununu oynarken hissettirdiği heyecan ve aksiyonu yeni çıkacak olan versiyonunda hissetmek mümkün gibi duruyor.

Mafia dünyasına taksi şoförlüğü yaparken giren Tommy'nin hikayesinin orijinal kalması, güçlendirilmiş animasyonlar ile güçlendirilmiş güzel sahneler ile bize kaliteli bir oyun tarzı ile güzel bir hikaye sunmakta.

Özellikle hikaye oyunlarının nasıl bir şey olduğunu ve nasıl oynandığını unutan, yeni nesil online oyunlara kendini kaptıran Z kuşağı akıl taşı olabilir.

Belkide bu oyun tüm hikaye oyunlarının tekrardan eskisi gibi şanlı hale getirebilir, bir nebzede olsa. Hikayeyi korumaları ile birlikte bir kaç değişikliklere baş vurdukları net bir şekilde görülmekte. Bunlardan biri siper sistemi. Siper sistemini merak edenler için her hangi bir nesnenin arkasına veya yanına geçerek gelen kurşunlardan veya saldırılardan korunmak. Zaten aksiyon oyunu yapıp siper sistemi yapmayan bir oyunu piyasaya sürdürmezler. Çoğu kişinin ilk oyunda eksikliğini hissettiği siperin gelmesi ile mutluluğa kavuşmuş olabiliriz.

Bizim endişe duyduğumuz en büyük konu açık dünya. Yapımcı firma Mafia 1'in büyük bir açık dünyaya sahiplik yapacağını söylemişti. Ama oyunun ana hikayesine katkısı olmayacaksa veya düzeni bozacaksa yapmamaları daha iyi olur. GTA V e benzemeye çalışırlarsa oyun git gide kötüye gider. Yani GTA V gibi yan görevler ile dolu bir açık dünya olursa eski özelliğini kaybetmiş olur.

Mafia 2 ve Mafia 3 teki gibi inanılmaz teknik hatalar ve fps düşüşleri ile oyun piyasaya sürülürse hiç bir şey onu kurtaramaz.

Şimdilik bizden bu kadar oyun severler yakın zamanda görüşmek üzere hoş çakalın.



Oyun oynayış videosu.

                           










Yorum Gönder

0 Yorumlar