Marvel Avengers (BETA) oynayış Ps4 ve Ps4 Pro

 

Başlıktan anlayacağınız üzere bugün Marvel Avengers(BETA) sürümünün oynayışını, hikaye  hakkında bilgiler vereceğiz size. Şimdiden söyleyeyim spoiler içerebilir dikkat.

Oyun PS4 ve PC de ücretsiz olarak indirebilirsiniz yaklaşık 30GB olan oyunu oyuncular deneme sürümünde oynamakta. Oyuna girişte başladığımız ilk karakter Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi Thor Odinin oğlu.

Oyunun ilk bölümünde, ilk başta Thor olmak üzere karakterlerin yeteneklerini gösterip öğretmek amaçlanmış. Tho'run özelliklerinden bahsedecek olursak, bildiğimiz üzere oyunu yapan yapım evi Marvel hayliyle Thor Gök Gürültüsü Tanrısı olarak bilinmektedir. Oyuna havadan yere çekicini vurup düşmanlara elektrik vermesiyle başlamakta.

Kare ye basarak her karakterde dövüşe biliyorsunuz. R2 tuşuna basarak vücuduna elektrik alıp daha fazla hasar verebiliyor. Üçgen tuşuna basarak yere sert bir darbe uygulayıp bu şekilde önünde ki engelleri yıkabiliyor. L2 ye basılı tutup nişan aldıktan sonra, R2 ile çekicini fırlatabiliyor, daha sonra ise L2 ye basarak çekici kendine çağırabiliyor ve çekiç size gelirken önündeki düşmanlara hasar verebiliyor. Özel yeteneği olan gökten yıldırım çağırmayı L1 tuşu ile kullanıp tüm düşmanlarına öldürücü yıldırımları çakabiliyor.



Gördüğünüz gibi sıradaki karakterimiz Tony Stark namı değer İron Man. Şimdi ise özelliklerinden bahsedelim. X tuşuna basınca havalanıp L3 tuşu ile uçabilmekte. Aynı şekilde L2 tuşu ile nişan alıp R2 tuşu ile lazer atabiliyor. Özel yeteneklerinden biri ise L2 ile hedef alıp R1 e basarsanız gövdesindeki güç kaynağından lazer yollayıp hedef aldığı kişiyi yüksek güç ile zarar vermektedir. X e basılı tuttukça havaya daha çok yükselebiliyor. İnmek için ise Yuvarlağa basılı tutup yere inebiliyor.

L2 ile nişan aldıktan sonra R2 ye basılı tutarsanız daha güçlü lazer yollaya bilmekte. Üçgen tuşuna sırayla basarsanız, ilk bastığınızda sağ el ile lazer, ikinci bastığında sol eliyle  ve en son üçüncü kez bastığında iki eli ile hedefe vurmakta. Buda yeteneklerinden biri. 



Sıradaki karakterimiz ise Hulk diğer ismi ile Bruce Banner. Şimdi Hulk'ın özelliklerinden bahsedelim.
Diğer karakterlerde olduğu gibi kare tuşuna basarak dövüşmektedir. Üçgen tuşuna basılı tutunca yere büyük bir darbe vurup yakındaki düşmanlara hasar veriyor aynı zamanda onları yere düşürüyor.

R2  ye basılı tutarak saldırı gerçekleştirirseniz daha güçlü oluyor yani R2 ye basılı tutmak Hulk'ı güçlendiriyor. X e basarak yükseğe zıplayabiliyor. Yüksek bir yerdeyken yere zıpladığınız anda üçgen tuşuna basarsanız yere sert bir darbe vurup ordaki herkese hasar veriyor aynı zamanda sersemletiyor.
L1 ile R1'e aynı anda basılı tutarsa ise iki elini yanlara doğru açıp birbirlerine çakarak etraftakilere hasar yüksek hasar verip sersemletiyor. Hulk da ise L2 ye basılı tutunca yerden taş alıyor. İsterseniz kareye basarak yakındakine vurabilirsiniz yada R2 ile nişan aldığınız yere yollayabilirsiniz. 



Yukarıda gördüğünüz gibi şimdi ise Captan Amerikanın özelliklerinden bahsedeceğiz. Öncelikle R1 e basılı tutup özel yeteneğini gerçekleştiriyor. Hedef aldığı kişiye kalkanını yollayıp sırayla etraftaki herkese vurup geri dönüyor ve çok yüksek hasar veren bu yetenek düşmanları sersemletiyor. Şundan da bahsetmeyi unutmayalım tüm karakterler canı az olan ve sersemlemiş düşmanlara üçgen ile yuvarlağa aynı anda basarak son vuruş gerçekleştirebiliyor. R2 ye basılı tutunca kalkanı ile kendisinin önünü kapatarak düşmanların saldırısından hasar almıyor. Her karakterde olduğu gibi Captan Amerika da L2 ye basıp nişan aldıktan sonra R2 ye basarak düşmanlara kalkanını fırlatabiliyor ve R2 ye uzun süre basılı tutarsa daha fazla hasar vermekte. 

L1 ile R1 e aynı anda basınca yere kalkanı ile sertçe vurup etraftaki tüm düşmanları etkisiz hale getirebiliyor.


Yukarıda da gördüğünüz gibi sırada ki anlatacağımız karakter Ajan Romanov namı değer Black Window. Şimdi ise özelliklerinden bahsedelim. Tüm karakterlerde olduğu gibi Kare tuşu ile dövüşmektedir. Bu arada söylemeyi unutmayalım L2 ile yuvarlağa basıp yönünüzü belirledikten sonra düşmanın saldırısından kaçabiliyorsunuz. Ajan Romanov un kullandığı silah iki tane tabanca.
L2 ile nişan alıp R2 ile ateş etmektedir. Ajan Romanov un çok fazla özelliği yok. R2 ye basınca karşısındaki düşmana halat atıyor, basılı tutarsa halatı attıktan sonra düşmanı yere vurup hasar veriyor.

Ajan Romanov un tek bir özel yeteneği bulunmakta o da L1 e basınca belli bir alan içinde hem kendini hemde yanında dostu varsa herkesi görünmez yapıyor ve belli bir süre boyunca saldırılarını görünmez şekilde gerçekleştirebiliyor.


Oyundan fotoğraflar:


Oyun hakkında daha çok haberlerimiz gelmekte olacak. Diğer bölümler ile ilgilide yazılar yazıp sizler ile paylaşacağız. 

Dikkat Spoiler içermektedir!!!!!





Kaptan Amerika ilk bölümde ölüyor...







Yorum Gönder

0 Yorumlar