Fortnite Apple Mağazasından kaldırıldı

Fortnite Apple Mağazasından kaldırıldı

Epic Games oyunu olan Fortnite Apple Mağazasından (App Store) kaldırdığı için Fortnite YouTube kanalından bir canlı yayına başladı. Uygulama mağazalarının (Google Play, App Store) yüksek komisyon oranlarını (Uygulama içi ürün satış başına %30 kesiliyor) protesto etmek amaçlı Google Play' de yayınlamayan Epic App Store' da ise kendi ödeme yöntemini kullandığı için kaldırıldı. Android tarafta Samsung'un Galaxy Store mağazası küçük çaplı bir alternatif olarak dursa da maalesef Apple da böyle bir alternatif yok. Bu yüksek oranlardan bir çok geliştirici mağdur ama maalesef ses çıkartılamıyor yakın bir zamanda Microsoft da bunu protesto etmişti büyük şirketler sesini duyurabilir iken küçükleri ise yine bu fahiş oranlar ile devam etmek zorunda kalıyor.


Epic Fortnite YouTube kanalında canlı yayın ile yayınlanan videosunda #FreeFortnite ile destek verilmesini istiyor.

"Epic games has defied the app store monopoly. In retaliation apple is blocking fortnite from a billion devices. join the fight to stop 2020 from becoming "1984"."

"Epik Games App Store tekeline meydan okudu. Misilleme olarak Apple, bir milyar cihazdan Fortnite'ı engelliyor. 2020'nin "1984" olmasını durdurmak için verilen mücadeleye katılın."


Fortnite Twitter da da aynı şekilde tutumunu sergiliyor.



Epic Games bu videoda Apple 1984 yılında IBM'i eleştirdiği için ona bir gönderme yapmaktadır.

Apple Fortnite' ı engellemesi oyun ilerlemenize hiç bir etkisi olmayacaktır PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, GeForce Now ve Android cihazlardan devam edebileceksiniz.

Apple Epic Games in oyuna güncelleme yapmasını engellediği için Apple kullanıcıları Bölüm 2 - Sezon 4 güncellemesini oynayamayacaklar. 

Epic Games kullanıcılarının V-BUCK satın alırken %20 daha az ödemeleri için kendi ödeme yöntemini kullanmak istedi.

Epic Games belirtiğine göre Visa, Mastercard ve PayPal gibi ödemeler %2,5 ila %3,5 arasında bir kesinti yapıyor ve bu sayede hem Epic Games kazanıyor hemde oyuncular ama mağazalar kendi kazançları için bu yöntemleri yasaklıyor.

Epic Games doğrudan ödemenin güvenli olduğunu ve 1.600.000.000$ ödemenin başarılı bir şekilde yapılıp korunduğunu açıklıyor.

Epic indirimli satın alma işlemi sunduğu için Apple dan kaldırılırken Google Play de ise yayında girdi ve şu an indirilebilir durumda.

Apple dan iade almak isteyen kullanıcılar direk Apple mağazası ile iletişime geçmeleri gerek.


#FreeFortnite

Yorum Gönder

0 Yorumlar