Elon Musk dan Apple kullanıcılarına müjde, Tesla uygulaması çıkartıyor!!

Elon Musk, Tesla’nın iOS uygulaması için müjdeyi verdi

Elon Musk, sahibi olduğu Tesla şirketinin Apple uygulaması için geliştirilen iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi için yeni bir duyuru yaptı. Tesla otomobil modelleri için yeni bir dönem yakında başlayacak gibi duruyor.

Uygulama için iki faktörlü kimlik doğrulama gelecek

“Cybergrade” adlı twitter kullanıcısı, Elon Musk'tan iki faktörlü kimlik doğrulaması hakkında bilgi talep etti. Kimlik yazılımının bir yıldır geliştiğini iddia eden“Cybergrade” Elon Musk'ı konuşması için ikna etti.

Elon Musk, bu sistem için çok geç kaldığını kabul etti ve bundan dolayı utanç duyduğunu belirtti. Elon Musk , bünyesinde SMS ile kimlik doğrulama sistemini barındıran bu sistemin son rötuşlardan geçirildiğini söyledi.


Tesla uygulaması iki faktörlü kimlik doğrulama

Tesla için üretilen iOS yazılımlı uygulama, sürücüye otomobili ile ilgili birçok bilgi sağlıyor. Ayrıca bu uygulama şarj sürecini izleme, klimayı kontrol etme, çalan müziği değiştirme ve navigasyon sistemi ile aracın yerini tespit etme gibi birçok özelliğe de sahip olmakta.

Bu özelliklere ek olarak aracın ışıklandırmasını kontrol etme ve arabayı uzaktan kitleyerek hırsızlara karşıda koruma sağlamaktadır. Bluetooth ile bağlandığı takdirde yedek bir anahtar olmakla kalmıyor aracıda koruyor.

Tesla, Onarım Aracı Talebini Kolaylaştırıyor


İki faktörlü kimlik doğrulama, Tesla otomobillerine sahip  sürücülerini bilgisayar korsanlarından koruyabilecek. Çünkü bilgisayar korsanları bir sürücünün bütün şifrelerini ele geçirirse o kişinin otomobilini çalma imkanına sahip olur.

Bu sistemin ne zaman kullanıcılara yayınlanacak henüz belirli değil. Paylaştığı yazılar ile gündeme gelen Elon Musk, birçok sürücünün yeni güvenlik sistemini heyecanla beklediğinin farkında.




Yorum Gönder

0 Yorumlar