Devil May Cry 5 Oynanış İnceleme

Yıllar önce çoğumuzun bilmediği Capcom adında bir şirket vardı. Bu şirket 2008 yılında Devil May Cry 4 adında bir oyun yaptı. Bu oyundan sonra bir daha bu şirketi ne gören oldu ne duyan ve her şey bundan sonra başladı. Capcom bu oyundan beklediği geri dönüşü alamadığı için uzun bir süre seriyi beklemeye aldı. 11 yıl. Kos koca 11 yıl büyük bir hayran grubu yeni çıkacak bir DMC oyunu bekledi. Ama gelmedi. Nedeni ise oyunun çok tutulmam asıymış. Oyunun metacriticdeki değerlendirme puanına bakarsanız işin aslını görürsünüz. Eleştirmenler oyuna yani olabilir gibi puan verirken oyunu oynayan kişiler, oyunu sevdiğimizi gösterdik.11 yıl bir insan bekletilir mi? Tam seri bitti daha gelmez gitti güzelim seri deyip, hack and slash türünün mezarını kazarken 8 mart 2019 yılında Capcom biten tüm umutlara can suyundan bir damla verdi sonunda. 

Bir oyunda hikaye olmazsa olmazlarından biridir. Hikayesiz olan oyunlar boş kapışma görevlerinden başka bir şey değildir diyenler var, bizce de öyle. Capcom da buna yönelik hikaye yokdiye almıyorum veya oynamıyorum diyenlere alın size hikaye diyerek ortaya koydu.

Çoğu kişinin bilmediği oyunda böyle güzel bir hikaye takdiri hak ediyor. Abartıyorsun diyebilirsiniz. Tabi şimdi ki hikayelerin çoğu ile karşılaşamaz  belki ama böyle bir oyuna bu kadar uğraşılmış bir hikaye yazılması insanı şaşırtıyor. Capcom büyük ihtimal bu kadar yıl bekledikten sonra hırsına kapılıp, 11 yıldır çektiği acısını çıkarmaya gelmiş. 

Dördüncü oyundaki hikayeyi devam ettirip hem serinin eski hayranlarını  tabi hala hayranlarıysa malum 11 yıl olmuş hemde yeni oyuncuları birleştirmeye çalışılmış gibi.

Başka bir dünyadan geldiğini bildiğimiz bir ağaç insanların kanını emerek varlığını devam ettiriyor. Bizler yani oyuncularda bu ağacı hemde bu ağacın sahibini ortadan kaldırmak için savaşmaya başlıyoruz. 

Hikayenin detayından bahsetmiyoruz ancak hikaye, oyunun yarısından sonra tamamen her şey değişiyor. Kimi kişiler bu hikayeyi çok kısa bulmuş ilaveten bu kadar tahmin edilebilir hikaye olması garip, seriyi bilen oyuncular zaten böyle olacağını düşünüyordu diyenlerle dolu.

Evet oyun severler şimdilik bu kadar başka oyun haberleri ile görüşmek üzere hoşça kalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar