Crash Bandicoot 4 geliyor!!!




 Merhabalar oyun severler, bugün Crash Bandicoot 4 hakkında konuşacağız.

24 Yıl önce çıkmıştı. Tam 24 yıl önce Uncharted ve Lost Of Us gibi oyunların yapımcısı olan Naughty Dog tarafından geliştirilmiş, Sony tarafından yayınlanarak çoğu kişiye bu oyun için konsol aldırtan aksiyon platformunda olan Crash Bandicoot 4, 27 temmuz oynanış videosunu yayınladı. 

İlk oyununu yayınladığı 1996 yılından günümüze kadar bir çok platformda toplam 21 oyunu çıkan Crash Bandicoot 4 bu uzun serüveninde bir çok tehlikeler yaşadı. bununla alakalı konuşacağız elbette ancak önce oynanış videosu hakkında konuşalım.

Unreal Engine oyun motoru ile güçlendirilen, grafik ve animasyon kalitesi gayet hoş gözüken bir oyun. Oynayış olarak önceki oyunların üstüne yeni mekanikler  eklenerek oyunun tüm serilerine sadık kalmışlar.

Crash Bandicoot geçmişte yakaladığı ünü büyük ihtimal sürdürecek gibi duruyor. Bilmeyenler için kısaca oyunun mekaniklerinden bahsedelim.

Platform oyunlarının vazgeçilmezi olan çift zıplama elbette. Bu özelliği tamamlayan diğer mekanik ise dash atma. Bu iki özellik oyunun neredeyse en çok kullanılan  iki mekanikleri diyebilirim. Bununla beraber farklı özelliklere sahip maskelerle zorlu bulmacaları çözüp maceraya ayn şekilde devam ediyoruz.

Hikaye olarak Warped sonrası geçen hikayemiz, Dr. Cortex, Dr. N. Tropy ve Uka Uka'nın hapsedildiği hapishaneden  bir şekilde kaçmasıyla başlıyor. Biz oyuncularda dört quantum maskesini birleştirip yaşanan kargaşaya son vermeye çalışıyoruz. 

Oyunun sevimliliği ve Crash'in tatlılığına baka baka bitiremezsiniz. Oyunu duyunca aklınıza Ori gelmesin. Burada kamera açısı Ori deki gibi sabit değil. Oyunun o anki aksiyonuna göre 4 veya 5 kamera açısında oynuyorsunuz. Alışık olmayan daha önce oynamamışlar için ilk başta zor olsada oyunun kendi zorluğunu gördükten sonra bu zorluğa alışmak pek zor olmaz. 

Platform oyunlarında ki en önemli unsur mekaniklerin anlık tepki vermesinin çok iyi olmasıdır. Bir milisaniyelik gecikme bölümdeki tüm ilerlemenize man olabilir.

Oynayış videosunda göründüğü üzere mekaniklere tepki verme hızı çok seri gibi duruyor. Hal böyle olunca bölüm tasarımlarında bu hıza uygun şekilde yapılmış gibi duruyor. Oyunda bir saniye bile olsa göz kırpma veya gözümüzü kaçırma gibi  bir imkan olmayacak. Özellik ile aksiyon sahnelerinde. Ayrıca Dr. Cortex ile oynanan bölümler çok zevkli olacak.

Crash Bandicoot eski şaşalı günlerine geri dönebilirmi bilemeyiz ancak güzel bir oyunun bizleri beklediği belli. 2 Ekim 2020 de çıkacak olan oyun şuan için sadece konsol platformlarında yani PlayStation 4 ve Xbox one platformlarında oynanabilecek. Oyun hayatına Naughty  Dog ile başlayan ve 14 farklı firmanın elinden geçen Bandicoot'un en son ki oyun geliştiricisi Toys For Bob oldu.

Toys For Bob daha çok el konsolları için oyun üreticisi olmasına rağmen başarılı yapmış gibi duruyor. Oyunun yayıncılığını yapan ise Activision. Bandicoot için söylenecek başka sözümüz yok. 

Daha sonra görüşmek üzere Oyun sevenler...


Yorum Gönder

0 Yorumlar