İnstagram bağış toplama özelliği sunuma çıkaracak


Popüler sosyal medya platformlarından  biri olan Instagram, yeni bir özelliği hayata geçiriyor. Yurt dışında bazı bölgelerde kullanıma sunulan özellik sayesinde kullanıcılar Instagram üzerinden bağış toplayabilecek.


Instagram, bağış özelliğini hayata geçirmeye başladı bile. İlk etapta İngiltere, İrlanda ve ABD'yi kapsayan özellik, geçimini doğrudan Instagram üzerinden sağlayan kullanıcılar için geliştirilmiş. Yani bir Instagram kullanıcısı paraya ihtiyaç duyduğunda takipçilerinden bağış toplayabilecek. Bağış özelliğinin en önemli yanı bireysel olarak bağış toplanabilmesine olanak vermesi.


Bağış toplama özelliğinden yararlanabilmek için kullanıcıların ayarların içinden Bireysel Bağış Toplama özelliğini aktif hale getirmesi bekleniyor.

Herkesin aklındaki  soru ise şu: Herkes bağış toplayabilecek mi? Net cavabı hayır. Instagram, bu özelliği kullanacak kişiden geçerli bir neden talep ediyor. Ayrıca Instagram dışında bağışa aracılık eden kuruluşun da kullanıcıya onay vermesi gerekiyor. Diğer yandan bağış toplamak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekirken, en fazla 30 gün boyunca bağış toplanabileceğini de söyleyelim.


Instagram bu özelliği şimdilik üç ülkenin kullanıcılarıyla sınırlı tutsa da, ilerleyen dönemlerde dünya genelinde kullanıma sunulması bekleniyor. Peki bu özellik Türkiye'de aktif olacak mı?

Büyük ihtimal olmiyacak. Çünkü Facebook'un işbirliğinde olduğu Stripe Türkiye'de kullanılmadığından Instagram'ın bireysel bağış özelliğini Türkiye'de sunması beklenmiyor.

Tabi buradaki söylenenler bir varsayım o yüzden küçük bir ihtimal dahi olsa Türkiye'de de olabilir. Çünkü Türkiye'de de çok fazla büyük sayfalar var. Mizah amaçlı, haber amaçlı, çekiliş amaçlı ve bir çok daha sayfa var. O yüzden umudu kaybetmemek gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar