AMD Navi 2X, RTX 2080 Ti’dan Yüzde 50 Daha Güçlü olma şansı var

Radeon RX 5800 ve 5900 ekran kartlarına hayat verecek olan RDNA2 grafik mimarisi ilk nesil Navi ekran kartlarına göre yüzde 50 civarında performans artışı ile geliyor.


AMD RDNA 2, Radeon ekibinin yeni nesil grafik mimarisidir ve bu yıl oyun bilgisayarlarımıza uygun masaüstü grafik kartlarına ulaşacak. Ayrıca AMD Ryzen CPU çekirdeği ile birlikte PlayStation 5 ve Xbox Series X'e de güç verecek. Bu yaygın bir GPU mimarisi - sadece Nintendo Switch güvenlidir.





AMD'nin spektrumun daha uygun fiyatlı olduğundan şüphe yok, ancak yine de Nvidia'yı gerçekten zirveye çıkarabilecek hiçbir şey yok. Üst uç 5700 XT, RTX 2060 Super ile boyun ve boyun olabilir ve hatta bazı oyunlarda RTX 2070'e karşı tek bir darbe ticareti yapabilir, ancak AMD, RTX 2070 Super'in beğenisine gerçek bir meydan okumayı temsil eden hiçbir şeye sahip değildir. Genel inanç (veya umut), AMD'nin bir süredir kolunda bir şeylere sahip olduğu ve bir şeyin 'Büyük Navi' olarak bilindiğidir. Dövüşü Nvidia Ampere serisinin en tepesine götürebilen ve yeşil takımı göz sulama fiyatı yapısına bir bıçak almaya zorlayan üst düzey bir GPU. RDNA destekli Navi'miz neredeyse bir yıldır var ve hala 'Büyük Navi' belirtisi yok, ne oluyor?


Yeni başlayanlar için, 'Büyük Navi' nin AMD kullanımını duyacağınız bir isim olmadığını belirtmek gerekir, bunun yerine genellikle oldukça eğik yollarla olsa da üst düzey Navi veya Navi 2x'ten bahsetmiştir. Her iki durumda da, zaman geçtikçe, 'Big Navi' veya Navi 2x'in AMD'nin ikinci nesil RDNA (Radeon DNA) mimarisini kullanması giderek daha muhtemel görünüyor.



RDNA 2 hakkında bildiğimiz bir diğer şey ise, Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsollarında görüneceği.  Xbox Series X ve Sony Playstation 5'ten RDNA 2 hakkında, PC GPU'larında elde edebileceğimiz şeylere ışık tutabilecek bazı ayrıntılarımız bile var.

 Her zaman olduğu gibi şeytan ayrıntıda ve AMD'nin yeni nesil grafik kartlarıyla ilgili olduğu için RDNA 2 hakkında şu anda bildiğimiz her şey bu.


AMD RDNA 2 GPU teknik özellikleri:

 RDNA 2, Playstation 5 ve Xbox Series X'te kullanılıyor ve gerçek zamanlı ışın izleme, Değişken Hız Gölgelendirme, Mesh Gölgelendiriciler ve oyun oynayabilmeleri için destek sunması da dahil olmak üzere bir dizi şey bundan çıkarılabilir. 4K.

 AMD RDNA 2 performansı:

 Xbox Series X, 12TFLOP'larda Xbox One X'in performansını iki katına çıkardı ve gelecek konsoldaki GPU'yu RTX 2080 Super ile karşılaştırılabilir hale getirdi. En azından bu performans seviyesine sahip bir PC grafik kartı görmememiz için hiçbir neden yok.



 AMD RDNA 2 fiyatlandırması:

 Hiçbir şey resmi olarak doğrulanmadı ve her şey performansın piyasaya sürüldüğü sırada Nvidia'nın teklifleriyle nasıl eşleştiğine bağlı, ancak herhangi bir Navi 2X kartının orijinal Navi'den daha pahalı olması bekleniyor. 699 $ 'dan 999 $' a kadar fiyata sahip olma şansı var. 

GEFORCE RTX
2080 Ti
NVIDIA’nın en yeni amiral gemisi grafik kartı, oyun gerçekçiliği ve performansında devrim yaratıyor. Güçlü NVIDIA NVIDIA Turing™ ,mimarisi, çığır açan teknolojileri ve 11 GB kapasiteli yeni nesil, olağanüstü hızlı GDDR6 belleğiyle dünyanın en gelişmiş oyun GPU’su. 

NVIDIA TURING

GeForce RTX grafik kartları, Turing GPU mimarisi ve yepyeni RTX platformu tarafından desteklenmektedir. Böylece, hem önceki nesil grafik kartlarının 6 katına kadar performans elde edersiniz hem de oyunlarınız gerçek zamanlı ışın izleme ve yapay zeka ile desteklenir.

KAYNAKÇA:
 PC GAMER
NVIDIA
AMD



Yorum Gönder

0 Yorumlar