Sony PlayStation 5’in lansman tarihini açıkladı

Sony'nin uzun süredir beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 için geri sayım başladı. Sony, yaptığı açıklamada 11 Haziran 2020 Perşembe Türkiye Saati ile  yeni oyun konsolunu tüm hatlarıyla paylaşacağını ve bunun için özel bir etkinlik gerçekleştireceklerini duyurdu.

PlayStation 5'in tanıtılacağı tarih kesinleşti

      DUALSENSE


Sony, sürpriz bir hamleyle geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5'in oyun kolu olacak olan Dualsense'i ortaya çıkardı. Sony'nin geçtiğimiz haftalarda resmi blog sayfasında yayınlanan görüntü ve bilgilere göre DualSense, oyunlara yeni his boyutu katması için geliştirildi. Joystick ve mikrofon tuşları siyah renkte bırakılırken, DualSense'in ağırlıklı olarak beyaz renkte olduğu dikkat çekiyor. Dokunmatik yüzey yine mevcut ve tetik tuşlarının da siyah detaylara sahip olduğu görülüyor.

DualSense'in bir diğer yeniliği ise titreşim seviyesinin daha fazla olması. Oyundaki sahneye göre titreşim hissinin DualSense ile en iyi şekilde verilmesi hedefleniyor. DualSense'te pek çok tuş aynı görevi görüyor; ancak Share tuşu, yerini Create tuşuna bırakmış. Kullanıcılar bu tuşa bastığında oyun yayınlarını kaydedebiliyor veya diğer herkesle paylaşabiliyor. DualSense'e dahil edilen hoparlör ve mikrofon da kulaklığa gerek olmadan kullanıcıların sohbet edebilmesine imkan tanıyacak.

Playstation 5'in kontrol cihazı DualSense tanıtıldı! İşte ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar