Görüntülü iletişim ve video konferans uygulaması Zoom

Görüntülü iletişim ve video konferans uygulaması olan zoom kullanılmaya başladı, zoom un kullanışlı özelliklerini göstermek istiyorum.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların büyük bir kısmı evlerinden çıkmıyor. Evden çalışma sistemine geçen iş yerlerinin faaliyetleri ve okulların eğitimi de internet üzerinden online olarak yapılıyor. Böyle bir dönemde insanların yoğun olarak talep gösterdiği, görüntülü iletişim ve video konferans uygulaması Zoom, popülerlik kazandı.

Arka Plan: İstediğiniz fotoğraf veya resmi arka planınıza koyma şansı veren zoom bu özelliği ile insanları motife ediyor.

Kamera ve Mikrofonu otomatik kapatma özelliği: İstenmeyecek bir durum olmaması için konferansa girerken mikrofonunuzu kapatabiliyorsunuz. Yada hiç bir zaman görüntü paylaşmasını istemiyorsanız ayarlardan tamamen kapatma özelliğin ide kullanıcılara sunmakta.

Mikrofonu kısa yolla açma: Görüşme sırası size geldiğinde telaş içinde mikrofon tuşunu aramak yerine ara çubuğuna basabilirsiniz. Bu özelliği kullanarak klavyenizle mikrofonunuzu hızlıca açıp kapatabilirsiniz.

Görüşmelerde emoji kullanımı: Mikrofonunuz kapalıyken de emojilerle tepki verebilirsiniz. Görüşmeyi bölmeden, konuşan kişiyi başparmak ya da alkış emojileriyle onaylayabilirsiniz. Görüşme sırasında tepki vermek için görüşme ekranının altındaki tepki sekmesine tıklayın. (Videoyu ve sesi kapattığınız aynı panelin sağında) Emojiler beş saniye sonra kayboluyor.




  

Yorum Gönder

0 Yorumlar